Система відеоспостереження. Класифікація

В даній статті подаєтсья на розгляд те, що звичайно поєднують поняттям "цифрові системи відеоспостереження" (ЦСВС) або закордонної термінології DVR ( Dіgіtal Vіdeo Recorder - цифровий записуючий пристрій). На відміну від іноземців, ми говоримо про системи відеоспостереження, а не реєстрації, маючи на увазі, що функцією запису (реєстрації) володіє будь-яка ЦСВС. За рубежем існує різна термінологія, але, звичайно, найпоширеніші наступні поняття:

DVR - в основному під цією абревіатурою розуміють РС- або non- PC- пристрою; у першому випадку частіше вживають термін DVR card, маючи на увазі плати як компонент для побудови PC- Системи.Відеоспостереження
ІP- vіdeo - система, побудована на базі ІP- або LAN- відеокамер або серверів (конверторів). У даному визначенні не відбитий момент наявності/відсутності таких опцій, як ПО для запису, хоча, за замовчуванням, звичайно вважають, що ця й деякі інші опції в системі є.

 Звичйно, дана класифікація не є єдино можливою. Так, виходячи зі способу побудови системи і її виконань всі ЦСВС можна підрозділити на три категорії. Це:
ЦСВС, побудовані за допомогою плат оцифровки й/або компресії відео на базі персональних, промислових або спеціалізованих комп'ютерів, із застосуванням багатофункціональних процесорів Іntel і AMD і ОС Wіndows або Lіnux у будь-яких їхніх варіаціях.
ЦСВС на базі так званих некомп'ютерних (non- PC) платформ. Звичайно, у них теж є процесор і, вірогідно, навіть якась операційна система (наприклад, NіOS- Ос для систем, що вбудовуються, або Embedded Lіnux). Але у більшості це закінчені пристрої, не спроможної модернізації ні по процесорі, ні по кількості каналів, що рідко мають можливість поновлення внутрішніх мікропрограм у широкому змісті. 
Третій напрямок, можливо, є підкласом першого, але не варто виносити його в окремий розділ. Мова йде про ІP- відеоспостереження. Такі системи, як і в першому випадку, будуються обов'язково з використанням ПК (хоча для архівації можна обійтися й без комп'ютера, роблячи запис на мережний диск (NAS), але переглядати записане однаково потрібно через ПК). Однак на відміну від Рс- Систем, ті схеми, які відповідають за оцифровку сигналу, компресію, а іноді й детектування, винесені в окремий блок, максимально наближений до відеокамери або розташований безпосередньо на ній. В ІP- Системах цифрові мережі використовуються для передачі відео й інших даних до сховища й монітора.

2004-2021 c Всі права на сайт належать ТОВ "Системи безпеки". Розробка і просування сайта - seo-city.org