Охоронна сигналізація. Загальна інформація

Охоронна сигнализація - це складова частина комплексу технічних засобів, що забезпечують безпеку охороняємих об'єктів. Установка систем охоронної сигнализації дає можливість вирішити завдання своєчасного виявлення й реагування на зовнішнє несанкціоноване проникнення в будинок або його окремі приміщення з фіксацією дати, місця й часу порушення рубежу охорони.

Можливо також рішення зворотного завдання по запобіганню несанкціонованого покидання охоронюваної зони. Найбільший ефект досягається при підключенні охоронної сигнализації на пульт централізованого спостереження охоронного підприємства.
Поряд з охоронною сигнализацією, завдання забезпечення комплексної безпеки об'єкта часто містить у собі також установку протипожежної сигналізації, систем моніторингу життєво важливих або потенційно небезпечних інженерних комунікацій (газо-, електропостачання, витяжної вентиляції й ін.), а також монтаж систем, що дозволяють вирішити виникаючі проблеми без участі людини (наприклад, системи автоматичного пожежогасіння).Охоронна сигналізація

Ефективність використання охоронної сигнализації багаторазово підвищується при одночасному використанні системи відеоспостереження, що дозволяє вирішувати завдання забезпечення безпеки, як у реальному масштабі часу, так і шляхом аналізу подій недавнього минулого і т. д.


Залежно від ступеня складності системи, охоронна сигнализація може складатися з кінцевих сенсорних пристроїв (датчиків або извещателей), устаткування збору й обробки інформації з датчиків (панелей) і центрального блоку керування.
Датчики сигналізації служать для збору первинної інформації, на підставі аналізу якої може бути зроблений висновок про виникнення стану тривоги на охоронюваному об'єкті. Вони відрізняються один від одного типом контрольованого фізичного параметра, принципом дії чутливого елемента й способом передачі інформації на центральний пульт керування.
Датчики діляться на активні й пасивні. Перші генерують в охороняємій зоні автономний акустичний, світловий або радіосигнал, і контролюють його поглинання або відбиття. Пасивні датчики відслідковують параметри навколишнього середовища, такі як температура, тиск, електрична ємність і т.д., і реагують на їхню зміну. Найчастіше використовуються пасивні інфрачервоні датчики, магнітні датчики розбиття скла, і комбіновані активні извещатели. Залежно від способу виявлення тривоги сповіщувачі діляться на неадресні, адресні й адресно-аналогові.
Важливою якісною характеристикою системи являється ступінь її автономності, тобто здатність повноцінного функціонування в умовах зловмисного або випадкового відключення електропостачання, телефонії й інших зовнішніх комунікацій. Автономність системи забезпечується використанням джерел безперебійного живлення, бензинових або дизельних генераторів.
2004-2021 c Всі права на сайт належать ТОВ "Системи безпеки". Розробка і просування сайта - seo-city.org